מראש אני מסייגת ואומרת שכפי שצריכים להכיר את שיטות הלמידה הנכונות עבורנו, צריכים גם להכיר את השיטות עבורנו לזכור מסה גדולה של חומר ואת דרכי ההתמודדות הנכונות לנו עם ריבוי מחשבות/ הפרעות והן כמובן שונות מאחד לשני. לכל אחד מאיתנו השיטה הנכונה עבורו לרכז אינפורמציה ולדעת מהיכן לשלוף אותה בעת הצורך.
זהו טיפ קטן שיכול לסייע להפחית את העומס הנפשי והמנטלי שעיקרו בריבוי פרטים, ריבוי אינפורמציה, או ריבוי משימות. הרעיון הוא לכתוב הכל ואז להפריד בין עיקר וטפל. ביום בו אתם מרגישים לחוצים יותר, אם תנסו לפרוט את התחושה, פעמים רבות תבחינו שזה נובע מריבוי של אינפורמציה או כפי שאני מכנה את זה – חוסר סדר מחשבתי.
העניין הוא קודם כל – להחליט! ובאופן הכי מודע לנסות ולהתרכז כל פעם רק בדבר אותו אנחנו עושים באותו רגע נתון. אם כרגע למשל אני עובדת על המחשב וכותבת, אני רק עובדת על המחשב וכותבת, לא נותנת לשום מחשבה אחרת להסיח את תשומת ליבי. אם בכל זאת יש משהו שגודע את קו המחשבה אני עושה רשימה קטנה של דברים עליהם חשבתי ומתפנה לדבר הבא. אם באמצע הכתיבה יש טלפון, אני עונה לטלפון אך עושה רשימה קטנה בראשי פרקים של דברים עליהם חשבתי לפני הטלפון כדי שאוכל לחזור אליהם אח"כ ואז מתפנה לשיחה. לצורך העניין יש לי תמיד מחברת/ פתק ועט בהישג יד. כל השיחה אני משתדלת להתרכז בשיחה, לנטרל את עצמי מרעשי רקע ורק להקשיב. לא מאפשרת לעצמי לחשוב על התשובה אותה אתן כשתסתיים השאלה מן העבר השני של הקו. זו נקראת הקשבה איכותית. להקשיב במאה אחוז לצד השני ורק בתום השאלה או הנושא שהוא מציג לענות. זה מאפשר תקשורת טובה יותר עם אנשים. הקשבה טהורה, מנוטרלת רעשי רקע והפרעות מאפשרת לנו לנסות ולהבין מה הצד השני אומר ולא מה אנחנו חושבים שהוא אומר, חושבים שהבנו או חושבים שאנחנו יודעים את התשובה ו/או הפתרון הנכונים עבורו. בתום השיחה, אני מרפרפת ברשימת הדברים עליהם חשבתי קודם לכן, לפני שיחת הטלפון ומנסה להמשיך בדיוק מאותו מקום בו הפסקתי את הכתיבה. בדרך הזו אני משתדלת לשים לב ולהתרכז רק בדבר אחד בכל פעם וזה מוריד מתחושת העומס.
אני מציעה לעשות ניסיון של יומיים – שלושה ובהם לרשום הכל, אפילו מטלות שנראות בנאליות וטיפשיות כמו: לתלות כביסה, לבשל , להתקשר לדודה שולה, לקצור את היבול בחוה בפייסבוק וכל דבר אחר שמעסיק אותנו או שלא רוצים לשכוח. הרשימה מאפשרת לנו לדעת שלא נשכח לעשות את הפעולה ומאפשרת כרגע פניות מחשבתית וריכוז בעשיית פעולה אחרת. בסופו של יום, רוב הדברים שחשוב לנו לעשות ייעשו ובמהלך היום נוכל לחוש יותר שלווה ורוגע ופחות לחץ. את הרשימות חשוב לעשות במדיה הנגישה לנו ביותר. למי שיושב רוב היום ליד המחשב מוזמן לעשות רשימת מטלות/ מחשבות כזו על המחשב ולמי שמתנייד הרבה מוזמן לעשות רשימה כזו בפלאפון או במחברת שתוקדש לעניין.
המרצה שלי בלימודי אימון היתה אומרת בהקשר לשינוי הרגלים: Fake it, fake it until you make it
ואני אומרת : תעשה ותייחל, בסוף זה יחלחל.
להגיד לכם שזה כל הזמן עובד- לא! להגיד שמרבית הזמן זה עובד – לפעמים! אבל אני מודעת, משתדלת ליישם ולא שוכחת לרגע שכל שינוי גדול מתחיל בצעדים קטנים. מוזמנים לנסות בעצמכם ולא לשכוח לשתף.
ואוו, אני כל כך מאמינה בזה, אני בדיוק כזאת גם בעבודה (כשאני עובדת 🙂 ) וגם בבית, אני בנאדם של רשימות, זהו אמרתי את זה, יצאתי מהארון…
יש קבוצות תמיכה לעניין 🙂 חכי, חכי, טיפ 2 בדרך…
רואים שקורצנו מאותו החומר 😉
כל הכבוד דודה על עוד בלוג מוצלח ביותר…
נשיקות